Vielä olisi luvassa postausta kankaanpainannasta. Sain muutamia kysymyksiä koskien tuota kankaanpainantaa, ja ajattelinkin vastata tähän yleisesti jos siellä on muitakin jotka samoja asioita pohtii. 

Maaleina käytän ihan perus Deco Textil -kangasvärejä, joita myydään mm. kirjakaupoissa. Nämä on hyviä perus maaleja, jotka kiinnittyy monenlaiseen kankaaseen; puuvillaan, akryyliin, polyesteriin, villaan, pellavaan jne. Maalattua nämä värit silitetään vielä kankaaseen kiinni kahden pisteen lämmöllä leivinpaperin läpi. Maalit kestää pesua 40 asteessa.

Muihin maaleihin en ole vielä kerennyt edes tutustua, ja tarkoitus kyllä olisi tilata netistä muutamia purkkeja lisää. Nämä tahtoo loppua aika nopeasti kun innostuu. 

No mutta, perusidea tässä kankaapainannassa on, että kankaaseen maalataan joko vapaalla kädellä, sabluunan avulla tai vaikkapa perunalla kuviota. Tuo peruna on oikeasti aika näppärä keksintö tässä  hommassa! tykkään kun sillä saa eläväistä pintaa kun esimerkiksi sienellä tuputtamalla. Ja toisaalta taas siihen voi kaivertaa haluamansa kuvion, millaista jälkeä sitten sillä haluaakaan painaa.

21.png

11111.png

Jos taas jäljestä haluaa peittävää ja tarkkaa, suosittelen tuputtamaan värin sienellä. Sivellin on taas hyvä työväline kun haluaa piirtää jotain vapaalla kädellä. Mielikuvitus siis rajana, mitä tuolle kankaalle voi painaa ja millaista jälkeä haluaa. 

Tein pojan huppariin kuviota sabluunan ja teippirajauksen avulla. Kettu on tulostettu ja piiretty sabluunaksi. Värjäsin pohjan hopealla maalilla ja sen kuivuttua teippasin haluamiani kuvioita, viirilippua, ruutua ja raitaa. Nämä maalasin mustalla kangasmaalilla.

8.png

9.png

Kun taas eilen illalla kokeilin erilaisia tekniikoita tyynyliinaan. Tarkoitus oli kokeilla maalien peittävyyttä ja uutta sabluunaa, mutta innostuin sitten väkertämään sisustukseen sopivan koristetyynyn. 

Pyöreä yläosa on tehty sabluunan avulla. Oikealle puolelle tuputtelin värin sienellä ja elävoitin pintaa sitten hopealla maalilla, kun en halunnutkaan niin peittävää lopputulosta mitä sienellä olisi tullut. Tuosta yläreunan viivasta huomaa hyvin, millaista ja miten peittävää jälkeä sienellä tuputtelu teettää.

Vasen puoli on "tuputeltu" sabluunan läpi perunalla. Ja tykkään paljon enemmän tästä tyylistä, ei niin peittävää ja pinta on tosi eläväinen. 
Kuvan alapuoli on tehty sitten vapaalla kädellä, painoin ympyröitä perunalla ja piirsin ns. höyheniä siveltimellä. 

Lopputulos on siis mitä on! harjoituskappaleesta tuli ihan kelpo sisustustyyny. ;)

15.png

17.png

18.png

19.png