Kirjoittelin joskus vanhaan blogiini kankaanpainannasta, harmi kun niitä tekstejä en tähän uuteen blogiin nyt saa mutta väliäkös tuolla! Innostuin tästä kankaanpainannasta taas pitkän ajan jälkeen uudelleen, kun mietin mitä tekisin vanhoille lakanoille ja pojan vaatteille, jotka ovat ottaneet jotain väritahraa itseensä.

Sabluunoiden ja muottien kanssa tahraaminen on vaikeaa, tai vaatii hermoja joita tässä tilanteessa mulla ei ole. Joten päätin kokeilla tätä vanhaa tuttua konstia; perunalla painantaa. 

Leikkasin perunasta sopivan kuvion ja eikun painelemaan. Lakana oli ensimmäinen koekaniini, johon näitä kolmioita painelin. Keltaisen ja mustan yhdistelmä on ihanan raikas!

1.png

2.png

3.png

Tästä innostuneena myös body ja housut sai vähän uutta ilmettä :) Seuraavaksi ajattelinkin kokeilla vähän vaikeampia kuvioita, juurikin sillä sabluuna tekniikalla. Jos tällä kertaa hermot vaan riittää kyseistä hommaa suorittamaan. Alimman kuvan tyyny on painettu sabluunan avulla. 

4.png

5.png

6.png

7.png

Tässähän pulpahtelee paljon ideoita, mitä tuolla kankaanpainannalla voi tehdä. Vielä kun aika riittäisi toteuttamaan kaikkia ideoita!