Noniin, aihetta energiansäästämisestä..Se onkin sellainen juttu jota harvemmin tulee mietittyä sen syvällisemmin. Silloin muinoin kun asuttiin omakotitalossa, niin asia olikin päivittäinen ja ajankohtainen. Nyt tässä vuokra-asunnossa sitä (typerää kyllä) ei ole tullut ajateltua sen suuremmin. Olen siis mukana Taloon.comin järjestämässä energianiksit -kilpailussa mukana ja tarkoituksena on jakaa omat pienemmät energiasäästövinkkini täällä blogissa.

On monia pieniä asioita millä pystyisi vaikuttamaan tähän energiansäästämiseen. Olisi ihana tehdä tämän postaus siitä omasta talosta, johon olisi voinut vaikuttaa mm. kalustevalinnoilla, mutta tässä tilanteessa kun asumme vuokralla rivitalossa niin tyydytään siihen mitä on ;).

1.png

Ensimmäisenä asiana tässä kodissa tulee mieleen ovet ja ikkunat. Vanhat ovet ja ikkunan tiivisteet fuskaa etenkin talvella todella paljon ja lämpö karkaa nopeasti. Myös kun kyseessä on vanha asunto, niin eihän nämä ikkunat ja ovet kauneimmasta päästä ole joten myös esteettisenä puolena tällainen muutos olisi mieluisa. Sitten on niitä yksinkertaisempia asioita joilla energiaa voi säästää kuten, vaihtamalla lamput ledeihin, sulkemalla turhat sähkölaitteet, vaihtamalla vialliset uusiin, veden valuttamisen vähentäminen jne. Nyt kevään tullessa onkin ihanaa kun valon määrä lisääntyy eikä valaisimia juurikaan tarvitse pitää päällä. Tällä hetkellä meillä onkin suurin osa valaisimista ledeillä toimivia ja yksi suosikkini valaisimissa on himmennin, tämä himmennin löytyy vain Bourgiesta.

2.png

3.png

Mainitsinkin tuolla aikaisemmin jo, että vialliset sähkölaitteet vaihtamalla uusiin säästäisi melkoisen paljon energiaa. Vasta uusimme kahvinkeittimen (joka oli ikivanha ja toimi miten sattui), päädyimme Moccamasteriin. Kerroinkin teille joskus että haaveilen tuosta Delonghin Brillanten timanttisesta kahvinkeittimestä, se olisi kaunis kun mikä! mutta mies kerkesi tuon masterin jo hankkia niin ei kehdata sitä nyt uusia turhan takia.
Sen sijaan, että kahvinkeitin jäi nyt saamatta niin tilasimme taloon.comista uuden vedenkeittimen entisen rääpäleen tilalle. Samaa sarjaa sekin kun kyseinen kahvinkeitin. Sen lisäksi että vedenkeitin on todella kaunis ja pintakuviointi on upea niin tämä tulee todellakin tarpeeseen. Olen aika-ajoin kiehauttanut veden mikrossa kun entinen keitin temppuili miten sattui, niin tälläpä uutukaisella voi nyt hyvillä mielin keitellä vettä ja tässäkin säästää energiaa huomattavasti. :)

18.png

19.png

20.png

21.png

22.png

Sellaiset energiansäästövinkit täällä! Käy kurkkaamassa kilpailun muut hienot blogit ja äänestämässä suosikkiasi niin voit voittaa 300€ taloon.comin led-valaisimiin!

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://www.energianiksit.fi kutsuttuna.

 Vedenkeitin saatu blogiyhteistyönä.