Noniin, lupasin laittaa teille ohjeita tämän olkkarin pöydän tekoon. Pahoittelen kuvien laatua, etsin vanhat kuvat tähän postaukseen, mutta pääasia että niistä saisi jotain selkoa. :) Tässä on ohjeet sekä lasikantiseen, että puukantiseen pöytään. Jos tulee kysyttävää niin kysy pois!

1.jpg

4.jpg

Tarvikkeet:

Sopivan kokoinen lasi (meillä 50x90) tai vastaavasti sopivan kokoinen puulevy (käytimme lastulevyä). Riippuen kumman mallin haluat tehdä.

Liimapuulevyä pöydän jalkoihin ja kehikkoon.

Mittanauha, kynä

Silikonia tai kumitassut

Maalia (käytin Miranolia) 

Kuviosaha

Hiomapaperia/viila, Pora ja ruuvit

Lyhytnukkainen tela ja sivellin

1.jpg

-Käytin apuna tuolin kuviota ja muutin sitä tarpeiden mukaan niin että saatiin kuvio leikattua hyvin. Tähänhän voisi käyttää sabluunaa jne. tai piirtää vapaalla kädellä. Vain mielikuvitus on rajana. :)

2%20%282%29.jpg

4.jpg

- Kuviot sahattiin kuviosahalla. Mitä vähemmän koukeroita ja yksityiskohtia niin sen helpompaa.

5.jpg

6.jpg

-Kunhan osat ovat kuivuneet, kasaa pöydän kehikko yhteen ja ruuvaa tarvittavat osat toisiinsa. (Tämähän riippuu tietysti siitä, millaisen rungon pöytään tekee.) Meillä oli tämä kuviopääty ja toinen pääty oli vain kehikko, sivulistat ja tuki"puu" pöydän alla.8.jpg

- Kunhan pöytä on kasattu niin levitä pöydän päälle nurkkiin silikonia, käytä apuna fairyvettä levityksessä niin saat tasaisen tuloksen. Anna kuivua, mikäli et halua liimata lasia pysyvästi kiinni pöytään. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää kumitassuja nurkkiin.

Puukantinen pöytä tehdään samalla tavalla, mutta lasin tilalle tietysti levy. Voi käyttää mm. liimapuulevyä tai lastulevyä. Maalasin pöydän kannen kromispraylla, näin sain siitä vähän "elävän" näköisen pinnan. Vielä pitäisi laittaa lakka päälle, että maali kestää. 

11111.jpg

Noin! toivottavasti ohjeista oli apua :)