Päädyin lopultakin sitten valkoiseen lipastoon. :D Aikaisemmat suunnitelmat voit lukea täältä. Valkoinen on aina valkoinen. Se toimii paremmin tässä olohuoneessa, kun muutkin kalusteet ovat samaa sävyä. Maalasin lipaston ensin tikkurilan helmi kalustemaalilla, mutta puolihimmeästä valkoisesta tuli makuuni vielä liian kiiltävä. Tilasin sitten pienen purnukan Jeanne D'Arc Living -vintagemaalia testiin. Maalin ostin sävyssä Pearl Grey, ja lopputuloksesta tuli ihana! Maali oli tosi riittoisaa, etenkin kun lipasto oli maalattu jo valkoiseksi. Tällä helmenharmaalla sai kauniin vanhan, mattaisen pinnan ja aavistuksen sävyä. Monesti valkoinen maali rupeaa kellertämään, niin tämä tuhkainen sävy taittoi kivasti tuota keltaisuutta pois. Ja mikä parasta, tämä maali ei tarvitse mitään pohjatöitä, ei hiomista tai pohjamaalia. Tietysti jos pinta on todella liukas, niin sitten kannattaa vähän karhentaa mutta muuten ei tarvitse mitään sen suurempia hommia tehdä alle. Todella näppärää!

Ajattelin kuitenkin vielä vähän jatkaa tuota lipaston maalausta samalla maalilla, mutta eri sävyllä. Jos saisin aavistuksen tummemman harmaata mukaan niin lipastoon tulisi kiva kulunut ja elävämmän näköinen pinta. :)

13.jpg

11.jpg

9.jpg

7.jpg

3.jpg

1.jpg

Lipaston taakse seinälle on tarkoitus laittaa toinen samanlainen hopea kehys, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi sitä nakutella tuohon. Se onkin sitten seuraava projekti! :)